3 redenen om te bloggen

Bloggen is ontzettend leuk en ook nog eens erg goed voor je bedrijf. Het heeft veel voordelen voor jou als ondernemer. Vind je het zelf niet leuk om te doen of ben je geen ster in schrijven? Laat dan iemand jouw blogs schrijven. We zetten 3 redenen om te bloggen voor je op een rijtje.

Een betere online vindbaarheid

Eén van de belangrijkste redenen dat ondernemers bloggen, is omdat het een betere vindbaarheid in zoekmachines oplevert. Zo komt er online veel meer verkeer binnen op je website. Dit is natuurlijk altijd goed, want dit kan meer klanten opleveren. Het is hierbij belangrijk dat je zoekwoorden waarop je wil worden gevonden verwerkt in je blogs. Hoe vaker je blogt, hoe beter je vindbaar bent. Al gaat kwaliteit natuurlijk nog steeds boven kwantiteit.

Terugkerende bezoekers

Niemand komt elke keer terug op een website die nooit verandert. Op een gegeven moment heb je alles wel gezien. Maar als je een website hebt waar bijvoorbeeld elke week een nieuwe blog op verschijnt, dan is het al veel aantrekkelijker voor bezoekers om terug te keren naar je website. Er is namelijk regelmatig een leuke en nieuwe blog te lezen. Dit zorgt voor klantenbinding. Een vaste groep mensen die je website bezoekt is altijd leuk. Het zorgt voor een groter netwerk. Zeker als deze mensen zich bijvoorbeeld ook inschrijven voor je nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste blogs.

Vertrouwen in jou als bedrijf

Als je regelmatig blogt, laat je zien dat je verstand van zaken hebt. Dit schept vertrouwen bij je lezers. Dit is weer erg goed voor je reputatie. Dit kan ervoor zorgen dat lezers sneller contact opnemen als ze vragen hebben over producten binnen jouw branche. Daarbij is het natuurlijk voor jezelf als ondernemer ook leuk om te schrijven over de kennis die je hebt en over je producten. Je bedrijf is immers ontstaan vanuit de passie die je hebt voor het vak.

Uitbesteden

Je kunt je blogs zelf schrijven, maar je kunt ze dus ook laten schrijven door een professional. Zo zijn er nog meer dingen die je uit handen kunt geven als het gaat om je website. Natuurlijk doe je alles het liefste zelf maar als iets je niet ligt of als je ergens geen verstand van hebt, kun je dit beter uitbesteden. Zo kun je een copywriter inhuren voor het schrijven van je blogs en een internetbureau voor het laten maken van je website. Een goede partij hiervoor is Start Sterk, een full service internetbureau voor webdesign in Breda.