Hoe maak ik een goede advertentie voor mijn boot?

Wilt u uw boot verkopen? Een boot kan veel tijd, energie en geld kosten. Wat dacht u bijvoorbeeld van de aanlegkosten of de kosten voor het onderhoud van de boot? Heeft u genoeg van alle lasten die komen kijken bij een boot of wilt u een andere boot aanschaffen? Dan doet u er goed aan om de boot van hand te doen. Wilt u snel uw boot kunnen verkopen? Dan is het belangrijk om een goede advertentie te plaatsen. Hoe u het beste een advertentie voor uw boot kunt maken, dat leest u hier.

Duidelijke foto’s

Een foto zegt meer dan duizend worden. Dit is ook zeker het geval bij advertenties. Veel potentiële kopers kijken als eerste naar de foto’s van de boot. Het is daarom belangrijk dat u duidelijke foto’s maakt van de boot. Maak liever 20 foto’s dan twee. Hoe meer foto’s u plaatst, des te eenvoudiger is voor potentiële kopers om een beeld te vormen. Veel advertentiesites laten een foto als eerste zien. Dit wordt ook wel de featured photo genoemd. Het is belangrijk dat deze foto er echt tussenuit springt. Dit moet een foto zijn waarop de hele boot te zien is en niet een foto van een detail van de boot. Zo kan iedereen direct zien om welke boot het gaat.

Specificaties

Zorg voor duidelijke specificaties van de boot. Zijn deze online te vinden? Dan kunt u deze eenvoudig kopiëren en plakken naar uw advertentie. Voor kopers is het erg handig om precies de specificaties direct te kunnen inzien. Zorg er daarom altijd voor dat u genoeg informatie over de boot in de advertentie zet.

Eerlijkheid

Heeft de boot momenteel gebreken of heeft u veel aan de boot moeten repareren? Het beste is om dit ook te vermelden in de advertentie. Zo weet de koper namelijk direct waar hij of zij aan toe is. Wanneer iemand enthousiast is over de advertentie en de boot in het echt komt bekijken, kunnen gebreken een echte tegenvaller zijn. Bespaar zowel de koper als jezelf tijd door ook de minderheden te benoemen.

Het verkopen van de boot is nog niet altijd zo eenvoudig. Zorg ervoor dat uw advertentie eruit springt door goede en duidelijke foto’s. Vertel liever te veel dan te weinig en geniet al gauw van veel geïnteresseerde en potentiële kopers voor de boot.