Met welke leidinggevende werk jij graag?

In elk bedrijf en op elke afdeling zijn er leidinggevenden. De meeste werknemers zijn ook wel bekend met verschillende stijlen van leidinggeven. Natuurlijk is het per branche en per team verschillend welke manier van leidinggeven het beste werkt, maar met wat voor type leidinggevende werk jij graag samen? Heb jij juist veel of weinig sturing nodig? Vind jij het fijn om mee te beslissen of juist niet? Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur wat betreft de manier van leidinggeven.

Verschillende stijlen van leidinggeven

Er zijn een aantal verschillende stijlen van leidinggeven, die worden hieronder kort beschreven.

De autoritaire stijl is een manier van leidinggeven waarbij de leidinggevende alles op zijn manier doet. Er wordt niet overlegd, de leidinggevende vertelt de medewerkers wat er moet gebeuren en zij moeten de werkzaamheden zoals vertelt uitvoeren. De leidinggevende legt geen verantwoordelijkheid af tegenover zijn collega’s.

De democratische stijl is eigenlijk het tegenovergestelde van de autoritaire stijl van leidinggeven. Bij de democratische stijl wordt er veel vergaderd, de taken worden eerlijk verdeeld en er wordt naar iedereen geluisterd. Je kan wel zeggen dat dit een coachend leiderschap is. Er wordt op een coachende manier omgegaan met de werknemers en iedereen is gelijk.

De consulterende stijl zit eigenlijk tussen de democratische en autoritaire stijl in. Er wordt goed samengewerkt tussen het team en de leidinggevende. De leidinggevende luistert naar de meningen van de werknemers en neemt beslissingen na overleg met het team.

De laissez-faire stijl, letterlijk vertaald ‘laten doen’, is een stijl van leidinggeven waarbij de leidinggevende geen leiding geeft of de werknemers ondersteund. De werknemers nemen zelf initiatief en eigenlijk is er geen leidinggevende op de werkvloer. Dit kan goed werken wanneer het team er al lang werkt en iedereen doet zijn eigen ding, maar het kan ook heel negatief uitpakken. Wanneer werknemers de kantjes ervan af lopen zal er toch ingegrepen moeten worden.

Wat past bij jou?

Met wat voor leidinggevende werk jij het liefst? Houd je ervan om te luisteren naar iemand? Ben je liever helemaal zelf verantwoordelijk, of werk je juist graag samen? Aan iedere stijl zitten wel voor- en nadelen, maar het gaat erom wat jij fijn vindt. En als je zelf ooit leidinggevende wordt, is het belangrijk om na te denken welke stijl bij jou past? Wil je graag dat je collega’s naar jou luisteren of wil je samenwerken met ze?