Vrouw heeft meer met mobiel werken dan de man

Uit een promotieonderzoek van Christa Hubers blijkt dat het gebruik van ict producten leidt tot hogere en lagere activiteiten op werkgebied. Middelen als mobiele telefoons en laptops maken het mogelijk het betaalde werk en ook je vrije tijd heel anders in te delen en dit ook nog eens op verschillende locaties. Christa Hubers heeft het onderzoek aan de Universiteit van Utrecht uitgevoerd en hieruit bleek dat vrouwen meer mobiel werken dan mannen.

Door het mobiele netwerk kan er gewerkt worden op verschillende locaties. Zo kan dit bijvoorbeeld vanuit huis, in een café of in de trein. Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van deze ict-middelen tot zowel een hogere als een lagere fragmentatie van activiteiten kan leiden.

Het onderzoek:
Hubers ontwerpt eerst een manier om de mate van fragmentatie te meten. Daarna heeft ze +/- 700 respondenten uit Utrecht en omgeving geanalyseerd. Hieruit blijkt dat wanneer mensen meer gebruik maken van ict middelen dat ook de fragmentatie van activiteiten toeneemt. Het mobiel werken heeft dus zeker invloed op de prestaties.

Ict-middelen kunnen zowel gebruikt worden op verschillende tijdstippen als op verschillende locaties. De activiteiten op de ict-middelen verschilt ook tussen mannen en vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen beter dan mannen om kunnen gaan met de mobiliteit.